Από το Blogger.

Αρχείο

Μήνυμα Διευθυντή


Πρώτο Τηλεγράφημα
 
Παρόντες στις σκέψεις μου είναι όλοι οι κάτοικοι αυτής της γοητευτικής γωνιάς του πλανήτη μας. 
Κάθε χωριό είναι μια προσπάθεια μνήμης όσο και ο πυρετός του ηλιοβασιλέματος.

Αγαπητές φίλες,  Αγαπητοί φίλοι,

Χαράζοντας το ανέλπιστο στη σαγηνευτική αυτή γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, τη Μάνη, σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Η επικοινωνία μαζί σας μέσω της ηλεκτρονικής μας συντροφιάς είναι μια ευχάριστη αναγκαιότητα.

Παραμονή της μακρύτερης ημέρας, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης παρουσιάζει από τη Μάνη τον εαυτό του.

Αναζητώντας τον άνθρωπο στη διανυκτέρευση μιας ζωής που πορεύεται προς τις ουτοπίες με μόχθο, υπομονή, θυμό αλλά και πίστη, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης έχει ήδη αποκτήσει τη δική του ξεχωριστή θέση στο χάρτη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός κατέχει κεντρική θέση, έχοντας ως στόχο την παροχή ολιστικής και συνεχούς φροντίδας κάθε πολίτη.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η Γενική/Οικογενειακή Ιατρική εξακολουθούν να βρίσκονται στην επικαιρότητα, τόσο στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όσο και στη χώρα μας και αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο όλων των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια.
Σημαδεύουμε πάνω στο χάρτη την αλαργινή εκπλήρωση ενός ιδεώδους: την άγνωστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την αναβάθμιση της νοτιοανατολικής εσχατιάς της ηπειρωτικής Ευρώπης, τη Μάνη.

Ο ορθός ρεαλισμός για μας στοχεύει στο αδύνατο. Τα πρώτα αποτελέσματα μας δικαίωσαν και ο χρόνος θα δείξει ποια από τα σημερινά επιτεύγματα θα αντισταθούν στην φθορά του.
Διαθέτοντας καινούριες μονάδες για τη μέτρηση του Κόσμου, ένα λουλούδι που διαιρεί άνισα πλην σωστά το χώρο, είναι η αόρατη γεωμετρία που διέπει στο βάθος ολάκερη την οικουμένη.

Μαζί διαφιλονικούσαμε απ' τον ύπνο, το νωχελικό προσκέφαλο που έπλεε στο διπλανό φεγγάρι.

Η νοσταλγία για το αδύνατο συγκρατούσε το κλειδί του παραδείσου ως ενέχυρο της δυναμικής της, ενώ συνάμα το πετούσε μέσα στο πηγάδι του κόσμου. Και ο λεπτός κρότος του κλειδιού που έπεφτε, ήταν εκείνο το βάσανο της επιθυμίας που πέθαινε, ενώ συνάμα κορυφωνόταν.

Πίνοντας δύο σταγόνες από την προσδοκία της προηγούμενης ημέρας, ίσως θα έπρεπε να έχουμε κρατήσει κάτι και για την επόμενη.
Ο πήλινος λύχνος του Κέντρου Υγείας θα μπορεί να επιτελέσει τον προορισμό του; Ναι, αν ο Ιατρός διατηρεί την μνήμη του πηλού.

Το όραμά μας δεν θα μείνει απλά μια τρυφερή αναφορά και ανεκπλήρωτος πόθος.

Η αναμφισβήτητη προσπάθεια όλων των εργαζομένων αποτελεί το ισχυρότερο ερέθισμα για την επίτευξη των στόχων μας. Η άγρυπνη παρουσία όλων, Ιατρών, Νοσηλευτριών και Διοικητικού Προσωπικού που στέκονται δίπλα στον πολίτη - ασθενή, είναι το φως του δειλινού.

Όλοι μαζί, ανιδιοτελείς, για να συνεισφέρουμε σε μια αστραπιαία ευδαιμονία. Για αυτό και τους ευχαριστώ θερμά για τη δημιουργική συνεργασία και συμπαράστασή τους, στο δύσκολο έργο της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί, με ισχυρή έδραση στο παρελθόν και κυρίως, σταθερή προσήλωση στο μέλλον.

Στόχος μου και στόχος όλων μας, είναι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης να ανοίξει διάπλατα το δρόμο και να είναι ίσως το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Υγείας της Ελληνικής Περιφέρειας.

Η απροσποίητη ικανοποίηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.

Έλα στον ώμο μας να ονειρευτείς.

Το υπέροχο ταξίδι μας άρχισε με ούριο άνεμο και τους καλύτερους οιωνούς. Λαιστρυγόνες δεν υπάρχουν πια, οι Κύκλωπες είναι δικοί μας και ο Ποσειδώνας μας κλείνει φιλικά το μάτι.

Νιώθοντας το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ως τον ίδιο μας τον εαυτό, βαδίζουμε πάντα προς άγνωστες πορείες…

Στα άδυτα της μαγικά ασταμάτητης ροής του…

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας.

Καλή αντάμωση…

Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Επικοινωνία

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Αρεόπολη Λακωνίας

Τ.Κ. 23062


Τηλέφωνα

2733 - 360011

2733 - 051242

2733 - 051259


Fax: 2733 - 360025


E-mail: hcareopolis@gmail.com