Blog Archive

Από το Blogger.

Αρχείο

19/9/12

Η πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στη Μάνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διοργάνωση Διημερίδας για την Πρόληψη και Ανίχνευση Νόσων του Μαστού σε συνεργασία με την  Επιστημονική Εταιρεία Νόσων Μαστού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ενσαρκώνοντας την Υγεία στη Μάνη και προσδίδοντάς της την μορφή που έχει λάβει μέσα από τους οραματισμούς μας, ποικιλία σχεδιασμών και ένα σύνολο δράσεων, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, λαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διενέργειας δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Νόσων Μαστού. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 08:00 – 15:00 στο Κέντρο Υγείας.
Οι νεοπλασίες του γυναικείου φύλου αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιάστατα και συνεχώς εξελισσόμενα κεφάλαια της επιστημονικής έρευνας, της θεραπευτικής, της φαρμακολογίας, της γενετικής καθώς και της παρηγορητικής ιατρικής. Οι κοινωνικές προεκτάσεις των εν λόγω κακοηθειών λαμβάνουν διαστάσεις τέτοιες οι οποίες υπαγορεύουν την άμεση και έγκαιρη μέριμνα, κάτω από τον υπέρτιτλο που λέγεται Προληπτική Ιατρική. Η  ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση κι η κινητοποίηση των άμεσα θιγόμενων προσώπων ωθούμενες από την τεχνολογική εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας, έχει συμβάλλει σημαντικά στην αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού.
Η συμβολική επιλογή του μήνα Οκτωβρίου έρχεται να συνδυαστεί με την ανακήρυξη του Οκτωβρίου ως Διεθνή μήνα για τον καρκίνο του μαστού.
Στην διημερίδα, θα διεξαχθεί προληπτικός έλεγχος μέσω κλινικής εξέτασης (ψηλάφηση μαστικού αδένα) από έμπειρους κλινικούς ιατρούς καθώς και μέσω απεικονιστικού ελέγχου (υπέρηχος μαστών) από εξειδικευμένο κλινικό προσωπικό. Η ολοκλήρωση της προσέγγισης του πληθυσμού θα γίνει μέσα από τις ανοιχτές διαλέξεις προς κάθε ενδιαφερόμενο/η καθώς και με προσωπική ενημέρωση από καταρτισμένους επιστήμονες. Το σύνολο των δραστηριοτήτων θα φιλοξενηθούν και θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.
Σε καιρούς που οι αντιξοότητες, η δυσχέρεια κι η κατακλυσμιαία έκπτωση στην διαβίωση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού «δικαιολογούν» την παραγκώνιση της ατομικής φροντίδας και της κατάστασης της υγείας, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης εμμένει στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα κάθε δράσης του.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.


Με εκτίμηση,

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ
Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
 



Επικοινωνία

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Αρεόπολη Λακωνίας

Τ.Κ. 23062


Τηλέφωνα

2733 - 360011

2733 - 051242

2733 - 051259


Fax: 2733 - 360025


E-mail: hcareopolis@gmail.com